Over LoVoC

De bouw van een sportzaal in Loosdrecht eind jaren zestig werd door enkele volleyballiefhebbers aangegrepen om te komen tot de oprichting van onze vereniging. Op 15 september 1969 werd LoVoC (Loosdrechtse Volleybalclub) opgericht. De oude sportzaal uit de beginjaren heeft in 1999 plaatsgemaakt voor een modernere sportzaal inclusief ontmoetingsruimte. De ontmoetingsruimte wordt door LoVoC in samenwerking met de Loosdrechtse Badmintonvereniging onder de vlag van de hiertoe opgerichte Stichting de Wissel geëxploiteerd.

Bij LoVoC bieden we de mogelijkheid te volleyballen in zowel competitie- als recreatieverband. De allerjongsten kunnen bij ons terecht voor Cool Moves Volley als opstap naar het echte werk.

LoVoC staat open voor iedereen die graag wil volleyballen. Wij zoeken altijd naar een juiste mix van presteren en gezelligheid. LoVoC dames-1 speelt momenteel in de promotieklasse en het 1e herenteam komt uit in de 2e klasse. De trainingen en wedstrijden worden allemaal afgewerkt in Sportzaal Eikenrode in Loosdrecht.

Het bestuur van LoVoC vindt het belangrijk dat alle leden hun sport kunnen beoefenen in een veilige omgeving. LoVoC heeft gekozen voor het opstellen van een beleidsplan "Preventie (Seksuele) Intimidatie"en het aanstellen van een mannelijke en vrouwelijke vertrouwenscontactpersoon. Hierbij volgt LoVoC de gedragsregels van NOC*NSF en de Leidraad gedrag van de Nevobo.

Naast het volleyballen organiseert LoVoC diverse activiteiten voor haar leden. Zo is er jaarlijks een themafeest, een klaverjascompetitie, ouder/kindtoernooi, een speciale jeugdmiddag met een bijzondere activiteit en een mixed-toernooi om het competitieseizoen af te sluiten. We sluiten het seizoen definitief af met een groots beachevenement dat we inmiddels al ruim 30 jaar organiseren.

Dat het beheer van de ontmoetingsruimte, het organiseren van de trainingen, het spelen van wedstrijden en de organisatie van alle extra activiteiten niet vanzelf gaat betekent dat we van onze leden verwachten dat zij zich als vrijwilliger willen inzetten.

Belangstelling om lid te worden of wil je een paar keer gratis mee trainen? Neem contact op via tc@lovoc.nl.