Mini Volleybal

Op dit moment hebben we helaas onvoldoende mini-leden en geen trainer om een mini-groep te starten. Lijkt het jou leuk om dit op te pakken en een enthousiaste mini-groep te trainen en/of coachen? Neem dan contact op met tc@lovoc.nl. 

Cool Moves Volley (CMV) is speciaal voor kinderen van 6 jaar tot 12 jaar. Via verschillende niveaus leer je op een leuke manier stapsgewijs volleyballen. Verschillen tussen CMV en het reguliere volleybal zijn dat er wordt gespeeld met een kleinere bal (omtrek 62 cm.), dat er vier spelers in het veld staan en dat het veld kleiner is (6×6 m.). Bij CMV ligt het accent op beweeglijkheid en plezier.

CMV bestaat uit zes niveaus.  Afhankelijk van de vaardigheden en leeftijd van het kind wordt het ingedeeld op een bepaald niveau.  Niveau 1 start met gooien, vangen en bewegen. Bij niveau 2 komt het onderhands opslaan erbij.
Niveau 3 voegt het onderarms spelen toe. De niveaus 4, 5 en 6 lijken al veel op het echte volleybal. Voor meer informatie over CMV klik hier.

Begeleiding
Alle jeugdteams bij LoVoC hebben een trainer/coach. Ondanks de inzet van deze trainers en coaches kan het soms voorkomen dat er voor het team waarin uw kind speelt op u een beroep gedaan wordt. Dit kan gebeuren omdat onze trainers en coaches zelf ook vaak spelers zijn, waardoor het in sommige situaties ook voor hen een beetje puzzelen is om alles te kunnen combineren.

Vervoer
De afspraak die wij binnen LoVoC hebben, is dat de ouders bij toerbeurt de kinderen naar uitwedstrijden brengen en halen. Hiervoor krijgt elk kind een wedstrijdschema. Dit schema bevat een telefoonlijst van het team, een totaaloverzicht van de wedstrijden met datum, tijd, plaats, vervoerschema en vertrektijd. Wij gaan er van uit dat de  chauffeurs beschikken over de benodigde verzekeringen. Wij kunnen daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Afmelden trainingen en wedstrijden
Bij LoVoC vinden we het belangrijk dat, wanneer uw kind niet kan komen op een training of aanwezig kan zijn bij een wedstrijd, u of uw kind dit op tijd laat weten. Dit kan door te bellen met de trainer (voor afmelden van trainingen en afmelden van wedstrijden). Zo kan voorkomen worden dat bijvoorbeeld wedstrijden op het laatste moment niet door kunnen gaan omdat er te weinig spelers zijn of dat er ongerustheid ontstaat omdat uw kind niet is aangekomen op de training.

Kleding
De mini’s spelen in clubkleding die zij in bruikleen krijgen.