Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen & AED avond

We beginnen dit seizoen met een speciale E.H.B.S.O. (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen) en AED avond. Op vrijdag 9 september staat vanaf 19:00 uur de koffie klaar in de kantine. Vanaf 19:30 uur krijgen we een presentatie hoe om te gaan met veel voorkomende sportblessures in de sporthal. Wat te doen als na een hard blok je vinger uit de komt is geraakt. Of is het verstandig om bij een verzwikte enkel die schoen meteen uit te trekken, of eerst koelen?

Al dit soort handige weetjes en tips komen aan bod. Na ongeveer 3 kwartier volgt er een korte pauze en zal er een demonstratie zijn over de AED die bij onze sporthal hangt. Hoe moet je de AED gebruiken als de situatie daar om vraagt. Na de uitleg kunnen geïnteresseerden ook zelf aan de slag met de AED.

We hopen deze tips en trucs natuurlijk nooit in praktijk te hoeven brengen, maar het kan nooit kwaad om goed voorbereid te zijn. We hopen hierdoor blessures te kunnen voorkomen of sneller te laten herstellen.

We hopen jullie 9 september massaal te mogen begroeten in de sporthal tijdens deze eerste LoVoC activiteit van seizoen 22/23.

Groeten de A.C.