35e De Schakel Beachtoernooi groot succes

Het was één groot feest, het 35e De Schakel Beachtoernooi. Het opbouwen op donderdagavond en vrijdagochtend verliep als een speer met de vele vrijwilligers die deze traditionele samenwerkingsklus voor geen goud wilden missen. Ver voordat de jeugd aan het eind van de middag het spits zou afbijten stond alles er strak bij.

De jeugd beleefde weer een heerlijk ontspannen onderling treffen in het zand en liet zien dat er genoeg talent in de vereniging aanwezig is. Om 18.00 uur begonnen de badmintonners aan hun toernooi. Uiteraard werd hier wel degelijk om de punten geknokt, maar voerde de onderlinge sfeer toch de boventoon. Er was wat minder publiek dan andere jaren en dat was jammer, maar de deelnemers hadden het reuze naar hun zin. Zaterdag werden de eerste wedstrijden al om 08.48 uur gespeeld en vanaf dat moment ontstond er een geweldige beachvolleybalhappening zoals dat eigenlijk alleen maar bij LoVoC kan.

Het was duidelijk dat de beachcommissie er alles aan had gedaan om deze jubileum editie tot een onvergetelijk spektakel te maken. Het dweilorkest Geen Hofkapel liet zich in de middag zien en vooral horen en aan het eind van de dag liet ook BoB van Veen zich van zijn beste kant zien en zorgde voor een prima sfeer.

De prijsuitreiking werd gedaan door wethouder Jan Klink. De wethouder bedankte namens de gemeente toernooivoorzitter Wim Bekenkamp voor zijn inzet in de afgelopen 35 jaar. Hierna was het woord nog even aan de voorzitter die Wim ook bedankte voor zijn vele werk in de afgelopen 35 jaar als voorzitter en grote animator van de Beachcommissie. Wat kleinschalig begon op het gras is onder de leiding van Wim uitgegroeid tot een geweldig evenement dat niet meer is weg te denken. Er werd niet alleen afscheid genomen van Wim, maar ook van Hans Langeweg die ruim 20 jaar deel uitmaakte van de beachcommissie.

Voor de uitslagen en foto’s ga naar http://www.loosdrechtbeach.nl. De foto’s staan waarschijnlijk eind juni begin juli op de site.